Hur vi träffade Hasse och började jobba tillsammans med honom kommer jag inte riktigt ihåg. Men under många år var han vår inspiratör och mentor. Jag satt en dag i veckan hemma hos Hasse på Skägga på Värmdö och administrerade medlemsregistret för Kolingenklubben och Ami var under flera år redaktör för Kolingentidningen. När jag nu sitter och bläddrar i ett av numren av tidningen slås jag av kreativiteten som bubblar. I ett enda nummer finns artiklar om golftävlingar (där Bosse är flitigt förekommande), evenemanget ”Grabba en krabba” Kolingens fjällsemester, ”Sportbasen har ordet” där han rapporterar från midsommarfirande, fotboll, hockey bockey, handboll och dart! Det är 10-årsfest för DJ Mitch Mitchell, det är fest för nya medlemmar, Sommar-Bacchi Wapen och Winter Bacchi Wapen (med bl Totte Wallin), Bellmansfesten och lite kåserier!
Vi ansvarade även för lite evenemang för gruppen ”Mansläpparna” på Bacchi Wapen. Det var en herrkör bestående av bl.a. Thomas Ledin, Benny Andersson, Björn Skifs, Göran Fristorp, Anders Eljas, Kjell Hansson, Claes af Geijerstam, Klasse Möllberg, Bengt Palmers, Björn Ulvaeus, Lasse Welander, Lasse Åberg, Kurt Hjelte och 5-6 personer till. Känns smått overkligt när man tittar tillbaka så här, nästan 40 år senare…
På Bacchi Wapen var vi även ”frackvärdinnor” på herrmiddagarna på torsdagar. Dvs servitriser i klädda nätstrumpor, höga klackar, frack och – kaninöron….. Inte så populärt bland de som jobbade. När vi tog bilder på oss själva så valde vi att ha hög hatt….. Uppdraget var mycket mer oskyldigt än det låter – och ser ut – på Hasses A4blad till vänster. Skulle knappast ha passerat nu i våra #metoo-tider!

Men Hasse och Bosse lät sig inte nöja med Kolingen, Engelen och Bacchi Wapen. Att köpa Barbara Huttons lyxjakt och göra det till hotell Mälardrottningen var ett stort projekt.

Ett annat ”projekt” var att ta över anrika Chinateatern, där vi fick vara en stor del av invignings-arrangemanget våren 1982, med Ann-Margret från USA som huvudperson. På den festen träffade vi också härliga Bert-Åke Varg som jag fortfarande har kontakt med!

Så småningom startade ju Hasse Golden Hits och Wallmans Salonger (och mycket mer). Men då jobbade vi inte så intensivt med Hasse längre, även om vi fortsatte göra uppdrag tillsammans med honom en bit in på 2000-talet. Bl. a invigningen av nya kontoret i Hammarby Sjöstad och ytterligare några uppdrag efter det.

Även om Hasse inte lever längre är minnet av honom och allt han gjorde – för oss och för otroligt många, många andra – helt outplånligt!