• 1979 var året då tre unga tjejer – Nicki von Platen, Ingrid Boström och Ami Jansson – grundade Organization Unlimited International – en av Sveriges första ”festfixare”! Vi hade via Mirja och Günther Sachs fått kontakt med Organization Unlimited i London och fick – utan krav på ersättning – ta över logotype, namn och affärsidé för att kunna bygga upp företaget i Sverige.

  En oerhört viktig person i Organization Unlimiteds historia är Göran Arvinius – då marknadschef på Vecko-Revyn. Tidningen höll precis på att göras om till ungdomstidning och Göran vågade ge oss spännande uppdrag.

 • Vecko-Revyn, Levis och JC bestämmer sig för att anordna en riksomfattande tävling efter en förlaga från USA – Roll & Bike. Tävlingen skall gå av stapeln i Göteborg och avslutas med en konsert i Skandinavium, med dåtidens stora svenska artistnamn. Så stort var arrangemanget!

  Levis marknadschef Claes Bohman åtog sig att vara ”tävlingsgeneral” och vi på Organization Unlimited fick – 23 år gamla - ordna i stort sett allt det praktiska kring tävlingen. Det blev mer och mer….

  Genomförandet av tävlingen blev fullkomligt kaosartat! Maktlösheten man kände den dagen blev dock en utmärkt ”läromästare”. Man lovar sig själv att aldrig mer hamna i en situation där man inte ha koll på läget…

  "Larmet"AVC hos Kurt Hjelte och att på uppdrag av CBS få arrangera en kräftskiva för bandet TOTO i lilla Storängssalen i Nacka är två andra speciella minnen!

 • Organization Unlimited hade hunnit etablera sig lite och fick detta år mer och mer uppdrag för en inspirerande person inom nöjesbranschen – Hasse Wallman. Vi hade ansvar för Kolingens medlemsregister, var redaktörer för Kolingentidningen och genomförde ett antal medlemsevenemang. Något år senare var vi även ”Frackvärdinnor” med nätstrumpor på herrkvällarna på Bacchi Wapen!

  Hasse och hans dåvarande kollega Bosse Parnevik hade nyligen köpt Chinateatern. Inför invigningen tog de hem Ann Margret från USA. Vi skötte all förtäring och servering den kvällen!

 • Nicki träffade Richard Kahm och Patrik BrummerAlfred Berg Fondkommission. Vi på Organization Unlimited fick uppdraget att utrusta ett kök och en matsal med allt som behövs för trevliga kundluncher. Sedan serverade vi mat från KB hos Örjan Klein. Inledningsvis hade vi luncher några gånger i veckan, för att så småningom vara på Alfred Berg dagligen - i över 19 år!

  Vår servicetjänst hos kunder, främst inom finanssektorn, kom att utvecklas och breddas mer och mer. Vi har sedan 1984 jobbat med ett stort antal företag - på regelbunden eller daglig basis - vilket fortsätter än i dag.

 • Detta år grundades Restaurangakademien av Frank Hollingworth, Åke Håkansson, Björn Halling och Örjan Klein. Idén till en vidareutbildning inom matlagning föddes på en inspirationsresa till Mougins två år tidigare, där Nicki också var en av deltagarna.

  I många år jobbade OUI sedan nära Örjan och Björn. De var ofta matleverantörer till oss vid våra uppdrag för kunder, vi var på Restaurangakademien flera gånger i veckan på deras kvällskurser. Hela vårt kvalitetstänk kring mat grundades i och med samarbetet med dessa fyra profiler inom svensk matlagning.

 • Vid den här tiden jobbade OUI mycket för Toyota. Vi fick inviga deras nya lokaler i Rissne, vi ordnade pressträffar både i Karlstad och på andra ställen i samband med Svenska Rallyt och andra rallyn som ingick i serien. Förare för Toyota vid den här tiden var Mikael Eriksson, Kenneth Eriksson och Mats Jonsson.

  Janne Svanlund och hans fotograf Arne Pontan var ofta med och i Umeå 1990 åkte Nicki runt banan med dem – med hjärtat i halsgropen på de isiga vägarna.

 • På uppdrag av Caj Malmros – festivalgeneral för Stockholm Water Festival - fick vi producera och ansvara för TVÅ HELA festivaldagar. ICA:s dag från Stora och Lilla scenen plus stor familjedag i Rålambshovsparken. Två dagar senare var det dags för hela RESO:s dag. Deras dag handlade enbart om dans - med olika stilar och rytmer!

  Vi jobbade också mycket för Bonniers Specialtidningar, bl. Allt om Mat. 1992 genomförde vi även en speciell modevisning i Helsingborg då SweFerrys nya personalkläder skulle presenteras på Hotel Marina Plaza. Vi skapade en visning med mycket dans – framfört av The Rythm Hot Shots med legendaren Lennart Westerlund (Herräng) som frontfigur.

 • Ett av de evenemang vi är mest stolta över – bröllopet mellan Marie Fredriksson och Mikael Bolyos. Vigseln ägde rum i Östra Ljungby och middagen på Grand Hotel i Mölle. Till lunchen dagen efter hade vi hittat en fantastisk Kvarn i närheten, med möjlighet för en måltid i det fria. En underbar sommarlunch serverades där av mästerkocken Rickard Nilsson.

  Ett oförglömligt minne är känslan av panik som Nicki fick när hon några timmar innan vigseln frågade Mikael om allt var OK. Han svarar - nej! Vi hade precis hämtat hans Bestman på flygplatsen, nu höll vi på att köra honom till Grand Hotel i Helsingborg, inte Grand i Ängelholm!! En garanterat inte laglydig färd tillbaka till Ängelholm räddade situationen. Lärdom: Kolla, dubbelkolla, trippelkolla!

 • Vin & Sprits ledning hade besök av The Seagram Company Ltd:s ägarfamilj – världens största spritföretag. Vi ansvarade för middagen båda kvällarna. Första kvällen var en mer informell middag i Saltsjö-Duvnäs ”Prästgård”. Värd för kvällen var Nickis pappa Buster von Platen, övriga gäster var filmfotografen Sven Nyqvist, skådespelaren Erland Josephson och andra kulturpersonligheter.

  Middagen nästa dag ägde rum i Barocksalen på Historiska Muséet, tillsammans med ett stort antal näringslivsprofiler. Maten lagades av Fredrik Eriksson. Det var det första evenemanget vi gjorde tillsammans, men det har blivit många fler!

  Vin & Sprits VD Egon Jacobsson skrev ett mycket uppskattande tackkort till oss.

 • 1999 arrangerade vi Polar Prize traditionella ”Stickan-vickning” på Investors innergård. Det skulle alltid vara Pytt i Panna med ketchup och HP-sås. Stevie Wonder var en av pristagarna, ett spännande möte.

  Ett annat evenemang var avtackningen av Investors VD, Claes Dahlbäck, som ägde rum på Kungliga Tennishallen, efter årsstämman. Det var då DI skrev en artikel om oss.

  Ett underbart minne är också Mikael Kamras 50-årsdag i december, dagarna innan millennieskiftet. Vi skapade efter hans önskemål fyra olika miljöer: drinken i vitt, förrätten i rustik ”judisk” miljö, huvudrätten i ”Italien” och dansen i ”New York”. Maten lagades av Melker Andersson. Till desserten hade vi ordnat ett fantastiskt inomhusfyrverkeri till klassisk musik från The Big Bang. Ett av våra roligaste och mest minnesvärda uppdrag.

 • Vi var väldigt deltaktiga i Allt om Mat:s 30-års jubileumNordiska Museet. Vi skapade en iögonfallande buffé - mitt framför Gustav Vasa! Vi byggde den som en kvadrat och hade dekor, inklusive gardiner, från - 70, 80 och 90-talet. Det var första - men långt ifrån sista - gången som Unlimited Music och Fredrik Swahn ansvarade för underhållningen på ett av våra evenemang.

  Att få arrangera releasefesten för Elite Hotels nya logotype är ett annat uppdrag som sticker ut i ett positivt skimmer, när man vandrar längs "Minnenenas Allé.”

 • Tidningen Affärsvärldens 100-års jubileum. Vi var projektledare för delar av det som skedde under dagen och allt som rörde kvällens evenemang. Vår uppdragsgivare var Ola Wallström, en person med nära till skratt och ordlekar - även vad det gällde jubileet. Vilket vi gillade mycket!

  Vi var inledningsvis ”Affärs-värdar” under dagen och på seminarierna, för att på kvällen vara ”Portföljförvaltare” när vi delade ut portföljer till alla gäster. Hela VinterträdgårdenGrand Hotel var full av olika humoristiska inslag med koppling till finansvärlden.

  Ola har fortsatt betytt mycket för oss i sin nya roll som inspiratör och föreläsare på ”Mera Mål AB” - hur man skall sätta upp och framför allt jobba för att NÅ sina mål.

 • Ett år av spännande uppdrag för Wallmans och Hasse. Kändes speciellt att jobba med Hasse igen, med tanke på hur viktig han var för oss på 80-talet. Nu fick vi ansvara för två dagars invigning i deras nya kontor i Hammarbyhamnen. Hasse ville bestämt ha en ostbuffé från Winjas Ostkällare, och det fick han! (Se bild i bildspelet under fliken ”HEM”).

  I entrén till deras kontor föreslog och skapade vi ett skyltfönster i form av en "scen" istället för de gröna växter som stod där. Det producerades av duktiga Dennis Enbom från Kul Grej.

  Under året fick vi även inreda flera festivaltält för Wallmans. Ett lite mindre på Skeppsbron och ett jättestort som var ute på turné i olika delar av Sverige.

 • Vi kom i kontakt med det oerhört imponerande, ”galna” och spännande projektet – skeppet Ostindiefararen i Göteborg. VD:n Jörgen Gabrielson – en fantastisk entreprenör – jobbade intensivt för att föra projektet framåt.

  För att på något sätt bidra tog Organization Unlimited initiativet att, med stöd av huvudsponsorerna och Swedish Club från Göteborg, arrangera ett par träffar i Stockholm. Så att Jörgen, Joakim Severinsson och andra skulle få berätta mer för intresserade.

  Sjöhistoriska Museet ställde upp med lokaler, Fredrik Eriksson lagade maten, OUI ansvarade för allt annat. Vi bjöd in affärskollegor & bekanta, som sedan kunde välja mellan middag, frukost eller lunch och betala en kuvertavgift för att bidra. Evenemanget blev lyckat, några företag beslutade sig att satsa pengar på projektet.

 • Ebba Lindsö lärde vi känna på Transferator redan i slutet på 80-talet. Vi fortsatte jobba med henne både på Affärsvärlden, på TT och när hon var VD på Svenskt Näringsliv. 2005 fick vi genomföra Svenskt Näringslivs årsstämma. Vi föreslog ett upplägg som man inte gjort tidigare, att ha stämma och efterföljande middag i samma lokal. Detta för att inte behöva bryta upp och förflytta sig mitt i allt, vilket gör att man tappar tid, och många bra dialoger som påbörjats lätt avbryts.

  Så direkt efter stämman gick alla ut i en annan del av lokalen, minglade och bjöds på en ”Sunrise”. Under tiden dukade vi om! Efter exakt 35 minuter hade vi skiftat från konferenssittning till middagsdukning! Superjobb – mycket vare vår samarbetspartner Miriam Wolff!

 • Saab 9,3 Sportcombi lanserades 2005. OUI var produktionsansvariga för hur lokalen på Kinnekulle Ring inreddes och var sean värdinnor på plats i sex veckor. De första som tecknade sig för köp fick en specialdag med utbildning/körteknik. Dagen avslutades med en uppvisning av Saab Performance Team.

  När SEB Trygg Liv hade konferens på Kungliga Tennishallen ordnade vi allt som hade med dekor, mat, dryck och värdinneskap att göra. Fredrik Eriksson lagade maten, vi serverade och alla 650 gästerna fick sin varmrätt serverad på mindre än 13 minuter!

 • Vi börjande göra uppdrag för MTV. Första evenemanget var på Spy Bar, ett jobb vi fick av Marcus Kollberg under Europé Music Award. Detta följdes av ett antal andra evenemang för MTV – kul!

  På sensommaren var vi i Göteborg och jobbade tillsammans med Sven Hagnell och Bengt Sjöstrand från Restaurang Linnea. För en privat kund i Örgryte skulle vi skapa tre olika miljöer i ett tält. Det blev en ”vinterträdgård” med en helt transparant del, en middagsdel i vitt och lila och en häftig nattklubbsinspirerad miljö i sista delen av tältet.

 • DnB NOR - en av våra större kunder - arrangerade en Energikonferens med norska Statkraft. Huvudperson var Christer Fuglesang och moderator Pernilla Ström. Konferensen ägde rum på Grand Hotel och middagen på Atrium. Vi var, på uppdrag av Mattias af Geijerstam /DnB NOR, projektledare för evenemanget.

  Vi genomförde även tidningen Stureplans årsfest på Sturegallerian och var julvärdinnor/värdar där samma år. Vi gjorde våra första stora jobb för Micael Bindefeld AB med Alexandra Sundin och F12 - och mycket mer!

 • För andra året fick vi ordna en heldag för KLM/Air France europeiska ledningsgrupp. Detta år valde vi Siggesta Gård, där de genomförde spännande aktiviteter mellan konferensen och middagen. Minigolf på Siggestas fantastiska bana, fotbollsgolf och även en hög och utmanande klättervägg som vår kollega Northern Hemisphere tagit dit.

  I september firade Hötorgshallen 50 år. Vi ingick i projektgruppen - ledd av Ami Hovstadius - och hade hand om VIP-kvällen med ca 800 gäster. Vi ansvarade för logistik, entré, värdinnor, dryck, scen och teknik samt del av underhållningen. Jättekul och spännande uppdrag.