När Organization Unlimited startade i början på 80-talet fanns det inte något som kallades ”Event”. Vi var FESTFIXARE rätt och slätt. Våra kunder fanns då inom branscher som växte. För de var de som hade olika typer av releasefester, julkalas, sommarfester etc.
Vid den här tiden var olika skivbolag våra största målgrupp. Det vad CBS som jag skrev om förra torsdagen, det var Elektra, där jag kom i kontakt med Lena-Carin Boman, som efter det kom att jobba med mig och Organization Unlimited i många år framåt – och så var det Polar!

Tillsammans med Stikkan, Görel Hanser och dotter Marie fick vi göra mycket spännande uppdrag. Det var Grillkvällar i skärgården tillsammans bl a Thomas Ledin och delar av ABBA, vi hjälpte till med evenemang i deras hem, etc och ett antal releaseevenemang för både skivor och böcker. Till och med den nyårsafton jag väntade dotter Malin (1986) hjälpte jag Benny och hans fru Mona med deras nyårskalas. Jag hade hoppats hinna hem till tolvslaget, men som den tidsoptimist jag ofta är, så blev nog Nyårsskålen det året inte exakt klockan 24.00…

Bilden till vänster, där Stikkan skickat en hälsning till mig är när hans bok ”Stikkan, den börsnoterade refrängsångaren” hade releaseevenemang i hans hem -Villa Ekarne.

Jag har flera framträdande minnesbilder – från vitt skilda situationer. Nästan alla minnen ger en väldigt positiv känsla, men ett framkallar minnet av frustration.

Det var när vi skulle göra en middag hemma hos Görel och hennes man Anders. Det var den kvällen Benny Andersson träffade Kalle Moraeus, och jag kommer ihåg hur de stod i köket och pratade musik och man kände att de verkligen hade ”hittat varandra”. På den middagen hade Görel önskat japansk mat, så vi beställde det från en bra japansk restaurang i stan.

Sedan kom vi på det LYSANDE förslaget att göra Glace au Four till efterrätt, för det var jag duktig på. (Dvs glass med under marängbotten, som man gör i ugn och som ska serveras direkt) Men om man är lite för oerfaren och väldigt naiv och inte tänker på att gästerna till stor del kommer sitta I själva köket, att det tar tid med marängen i ugnen etc, så är inte något av det vi serverade optimalt. Jag kommer ihåg hur jag satt i vardagsrummet och förtvivlat vispade äggvita till skum och hur allt drog ut på tiden så det inte kändes bra…… Ett av få uppdrag genom alla år som vi INTE känt oss nöjda med! Men som vi självklart lärt oss enormt mycket av.
1986 fick jag den stora äran att få vara med i samband med premiären av Chess i London – ett löfte Görel givit mig, som jag var väldigt glad och tacksam för!

Våra vägar har självklart korsats många gånger genom åren även om samarbetet inte varit lika intensivt som under åttio-talet. 2014 blev det ett kärt återseende i London, men det berättar jag mer om i ett annat #tbt.