Gott och blandat ur vår historia

2010

Detta år inledde vi ett intressant samarbete med NCC Boende (nuvarande Bonava AB) Vi var ansvariga för ett antal säljstarter ute vid Tollare – ett då nyligen påbörjat byggprojekt som väckte stort intresse hos väldigt många. Vi gjorde också  – bland mycket annat det året – ett spännande uppdrag för Catella corporate finance tillsammans med kocken Paul Svensson. Det bästa med det projektet var att vi lärde känna Anethe Ahlgren som då jobbade på Catella. Anethe är nu – sedan många år tillbaka – en del i OUI:s ”extended family”, något vi är väldigt glada över.  

2009

Ett väldigt spännande år på många sätt. Vi hade ett antal större uppdrag för Micael Bindefeld.  Flera på Vattenfall och en unik fest för Hagströmer & Qviberg på Tyrol, då de lanserade sin Afrikafond. (Stora bilden)  

Ett event som vi alltid kommer minnas är den privatfest på Villa Pauli som vi fick ansvara för. Under middagen transformerade vi stora hallen från sin mer traditionella inredning till en futuristisk och modern lounge.  

2008

För andra året fick vi ordna en heldag för KLM/Air France europeiska ledningsgrupp. Detta år valde vi Siggesta Gård, där de genomförde spännande aktiviteter mellan konferensen och middagen. Minigolf på Siggestas fantastiska bana, fotbollsgolf och även en hög och utmanande klättervägg som vår kollega Northern Hemisphere tagit dit.

I september firade Hötorgshallen 50 år. Vi ingick i projektgruppen – ledd av Ami Hovstadius – och hade hand om VIP-kvällen med ca 800 gäster. Vi ansvarade för logistik, entré, värdinnor, dryck, scen och teknik samt del av underhållningen. Jättekul och spännande uppdrag.

2006

Vi börjande göra uppdrag för MTV. Det första evenemanget var på Spy Bar, ett jobb vi fick av Marcus Kollberg under Europé Music Award. Detta följdes av ett antal andra evenemang för MTV – kul!

På sensommaren var vi i Göteborg och jobbade tillsammans med Sven Hagnell och Bengt Sjöstrand från Restaurang Linnea. Uppdraget var en privat fest i Örgryte, där vi skapade tre olika miljöer i ett tält. En ”vinterträdgård” i en helt transparant del av tältet, middagsdelen i vitt och med lila nyanser i mitten och en mer nattklubbsinspirerad del där den stora scenen var. På den uppträdde Andreas Johnson – till allas enorma uppskattning!

2005

Har ni sett Saab Performance Team? Om inte, titta på den här länken: http://www.youtube.com/watch?v=BB4fEbodGs0 Helt fantastiska! 2005 kunde vi ta del av deras uppvisning under 6 veckors tid.

Saab 9,3 Sportcombi lanserades, de första som tecknade sig för köp fick en specialdag på Kinnekulle Ring, med utbildning av förarna i Performance Team och som avslutning på dagen – deras uppvisning.  OUI var produktionsansvariga för hur lokalen på Kinnekulle inreddes och var sedan värdinnor under hela evenemanget.

När SEB Trygg Liv hade konferens på Kungliga Tennishallen ordnade vi allt som hade med dekor, mat, dryck och värdinneskap att göra. (Ni kan se ”före/efter” under ”Vad vi gör”) Fredrik Eriksson lagade maten, vi serverade och alla 650 gästerna fick sin varmrätt serverad på mindre än 13 minuter!

2004

Ett år av spännande uppdrag för Wallmans och Hasse. Kändes speciellt att jobba med Hasse igen, med tanke på hur viktig han var för oss på 80-talet. Nu fick vi ansvara för två dagars invigning i deras nya kontor i Hammarbyhamnen. Hasse ville bestämt ha en ostbuffé från Winjas Ostkällare, och det fick han! Se bild i bildspelet under fliken ”HEM”.

I entrén till Wallmans nya kontor fanns ett stort rum med växter och glasvägg. Vi föreslog för Hasse och Mikael Solfors att man kunde göra ett skyltfönster där istället, vilket de gillade. Så efter godkännande av hyresvärden skapades en ”scen” där istället, producerad av duktiga Dennis Enbom från Kul Grej AB. Under invigningen stod Bill Lindwall, pappa till Robert Lindwall, Rob’nRaz och spelade på ett jättefint positiv utanför ”scenen”.

Det blev även att inreda festivaltält för Wallmans. Ett  lite mindre på Skeppsbron och ett jättestort som var ute på turné i olika delar av Sverige.

2003

 oui event 2003 ostindiefararen götheborg

Under slutet av 2002 kom vi i kontakt med det oerhört imponerande, ”galna” och spännande projektet – återskapandet av skeppet Ostindienfararen i Göteborg. Den dåvarande VD:n Jörgen Gabrielson – en fantastisk och sann entreprenör – jobbade hårt och intensivt för att föra projektet framåt. Han lyckades – med sin del/sina år – av det enormt omfattande uppdraget.

För att bidra på något sätt tog Organization Unlimited – på eget initiativ – beslutet att arrangera ett antal sponsortillfällen i Stockholm, med stöd av huvudsponsorerna och Swedish Club från Göteborg. Så att Jörgen, Joakim Severinsson och de andra drivande personerna skulle få tillfälle att presentera det fantastiska projektet närmare för näringslivspersoner även på östkusten.

Vi kontaktade Sjöhistoriska Museet som ställde upp med lokaler, Fredrik Eriksson – då på Villa Källhagen – lagade maten och vi ansvarade för allt annat. Riggning, dukning, scen, all teknik, värdskap och servering samt iordningställande. Så bjöd vi in affärskollegor, vänner och bekanta i näringslivet. De kunde välja mellan en middag, en frukost eller en lunch och betalade då en kuvertavgift för att närvara. Evenemanget blev lyckat och drog in ytterligare lite pengar till projektet Ostindiefararen.

2002

Ett år av spännande uppdrag för Wallmans och Hasse. Kändes speciellt att jobba med Hasse igen, med tanke på hur viktig han var för oss på 80-talet. Nu fick vi ansvara för två dagars invigning i deras nya kontor i Hammarbyhamnen. Hasse ville bestämt ha en ostbuffé från Winjas Ostkällare, och det fick han! Se bild i bildspelet under fliken ”HEM”.

I entrén till Wallmans nya kontor fanns ett stort rum med växter och glasvägg. Vi föreslog för Hasse och Mikael Solfors att man kunde göra ett skyltfönster där istället, vilket de gillade. Så efter godkännande av hyresvärden skapades en ”scen” där istället, producerad av duktiga Dennis Enbom från Kul Grej AB. Under invigningen stod Bill Lindwall, pappa till Robert Lindwall, Rob’nRaz och spelade på ett jättefint positiv utanför ”scenen”.

Det blev även att inreda festivaltält för Wallmans. Ett  lite mindre på Skeppsbron och ett jättestort som var ute på turné i olika delar av Sverige.

2001

oui event 2001 affarsvärlden

Ännu ett spännande uppdrag – tidningen Affärsvärldens 100-års jubileum. Uppdragsgivare från kundens sida var Ola Wallström, en person nära till skratt och ordlekar, även vad det gällde jubileet. Vilket passade oss perfekt.

Vi var inledningsvis ”Affärsvärldar” under dagen och seminarierna för att sedan bli ”Portföljförvaltare” när vi delade ut sådana till alla gäster efter middagen. Hela Vinterträdgården på Grand Hotel var full av olika humoristiska inslag med koppling till finansvärlden.

Ola har fortsatt betytt mycket för oss i sin nya roll som inspiratör och föreläsare på ”Mera Mål AB”- hur man skall sätta upp och framför allt NÅ sina uppsatta mål.

2000

År 2000 fick vi vara väldigt deltaktiga i Allt om Mat:s 30-års jubileum på Nordiska Museet. Där skapade vi en iögonfallande buffé – mitt framför Gustav Vasa! Vi byggde upp den som en kvadrat och hade dekor, inklusive gardiner, från de respektive decennierna – 70, 80 och 90-talet. Underhållningen ansvarade Unlimited Music och Fredrik Swahn för. Det var första – men långt ifrån sista – gången vi jobbade tillsammans med dem.

Att få förtroendet att arrangera releasefesten för Elite Hotels nya logotype, designad av Lars Hall, är ett annat förtroendeuppdrag som sticker ut i ett positivt skimmer, när man vandrar längs ”Memory Lane.”

The Rhythm Project – föregångare inom spektakulära slagverksnummer – var en av dem som uppträdde, på en fest vars hela inramning gick i svart, silver och is.

1999

oui event 1999 polar prize

1999 fick vi ansvara för Polar Prize traditionella ”Stickan-vickning” på Investors innergård, nämligen Pytt i Panna med ketchup och HP-sås. Stevie Wonder var en av pristagarna det året, och han kom också och åt Pytt i Panna

Ett annat evenemang var avtackningen av Investors dåvarande VD, Claes Dahlbäck, Den ägde rum på Kungliga Tennishallen efter årsstämman. Det var efter det uppdraget som DI skrev en artikel om oss.

Ett underbart minne är också Mikael Kamras 50-årsdag i december, dagarna innan millennieskiftet. Vi skapade efter hans önskemål fyra olika miljöer: drinken i vitt, förrätten i rustik ”judisk” miljö, huvudrätten i ”Italien” och dansen i ”New York”. Maten lagades av Melker Andersson och till desserten hade vi ordnat ett fantastiskt inomhusfyrverkeri till klassisk musik från The Big Bang. Ett av våra roligaste och mest minnesvärda uppdrag.

1996

oui event 1996 seagram vin sprit

Vin & Sprits ledning hade besök av företaget Seagrams ägarfamilj – de som bl. a. äger Chivas Regal. Vi fick ansvara för middagen båda kvällarna. Första kvällen blev det en mer informell middag som ägde rum i Saltsjö-Duvnäs ”Prästgård” med mat lagad av Björn Halling. Gäster var  filmfotografen Sven Nyqvist, skådespelaren Erland Josephson och flera andra kulturpersonligheter.

Middagen den andra kvällen ägde rum i Barocksalen på Historiska Muséet i Stockholm, tillsammans med ett stort antal näringslivsprofiler. Maten lagades då av Fredrik Eriksson. Detta var det första viktiga evenemanget vi gjort tillsammans, men det har blivit många fler efter det!

1994

 oui event 1994 Marie Fredriksson

1994 fick vi ansvara för ett av de evenemang som vi är mest stolta över – hela bröllopet mellan Marie Fredriksson och Mikael Bolyos. Vigseln ägde rum i Östra Ljungby och middagen Mölle. Till lunchen dagen efter hade vi lyckats hitta en fantastisk Kvarn i närheten, med möjlighet för en härlig måltid i det fria, där en underbar lunch serverades av mästerkocken Rickard Nilsson

Ett oförglömligt minne är känslan av panik som uppstod när jag några timmar innan vigseln frågade Mikael om allt var OK och han säger nej! Vi hade hämtat hans Bestman på flygplatsen, nu höll vi på att köra honom till Hotel Grand i Helsingborg, inte Hotel Grand i Ängelholm!! Ett snabbt agerande från Björn och en garanterat inte laglydig färd tillbaka till Ängelholm räddade situationen. Lärdom: Kolla, dubbelkolla, trippelkolla – allt!

1992

Ett stort och viktigt år för Organization Unlimited. Genom Caj Malmros – festivalgeneral för Stockholm Water Festival – fick vi det stora förtroendet att producera och ansvara för två hela festivaldagar. ICA:s dag från Stora och Lilla scenen samt stor familjedag i Rålambshovsparken! Därefter hela RESO:s dag som enbart hade dans i massor – med massa olika stilar och rytmer!

Vi jobbade även mycket för Bonniers Specialtidningar, bl. Allt om Mat. Det året genomförde vi även en speciell modevisning nere i Helsingborg då SweFerrys alla nya personalkläder skulle presenteras på Hotel Marina Plaza. Vi skapade en visning med mycket dans – framfört av The Rythm Hot Shots med legendaren Lennart Westerlund (Herräng) som frontfigur.

1989

oui event 1989 toyota

Vid den här tiden jobbade OUI mycket för Toyota. Vi fick inviga deras nya lokaler i Rissne,  vi ordnade pressträffar både i Karlstad och på andra ställen i samband med Svenska Rallyt och andra rallyn som ingick i serien. Förare för Toyota vid den här tiden var Mikael Eriksson, Kenneth Eriksson och Mats Jonsson.

Janne Svanlund och hans fotograf var ofta med och i Umeå 1990 åkte Nicki runt banan med dem – med hjärtat i halsgropen på de isiga vägarna.

1985

Detta år grundades Restaurangakademien av Frank Hollingworth, Åke Håkansson, Björn Halling                                  och Örjan Klein som en följd av inspirationsresan till Mougins.

I många år jobbade OUI nära tillsammans med Örjan och Björn. De var ofta matleverantörer till oss vid våra uppdrag för kunder, vi var på Akademien flera gånger i veckan på deras kvällskurser. Hela vårt kvalitetstänk kring mat grundades i och med samarbetet med dessa fyra profiler inom svensk matlagning.

1984

Nicki träffade Richard Kahm och Patrik Brummer på Alfred Berg Fondkommission. Vi på Organization Unlimited fick uppdraget att utrusta ett kök och en matsal med allt som behövs för trevliga kundluncher. Sedan serverade vi mat från KB hos Örjan Klein. Inledningsvis hade vi luncher några gånger i veckan, för att så småningom vara på Alfred Berg dagligen – i över 19 år!

Vår servicetjänst hos kunder, främst inom finanssektorn, kom att utvecklas och breddas mer och mer. Vi har sedan 1984 jobbat med ett stort antal företag – på regelbunden eller daglig basis – vilket fortsätter än i dag.

1981

Organization Unlimited hade hunnit etablera sig lite och fick detta år mer och mer uppdrag för en inspirerande person inom nöjesbranschen – Hasse Wallman. Vi hade ansvar för Kolingens medlemsregister, var redaktörer för Kolingentidningen och genomförde ett antal medlemsevenemang. Något år senare var vi även ”Frackvärdinnor” med nätstrumpor på herrkvällarna på Bacchi Wapen!

Hasse och hans dåvarande kollega Bosse Parnevik hade nyligen köpt Chinateatern. Inför invigningen tog de hem Ann Margret från USA. Vi skötte all förtäring och servering den kvällen!

1980

Vecko-Revyn, Levis och JC bestämmer sig för att anordna en riksomfattande tävling efter en förlaga från USA – Roll & Bike. Tävlingen skall gå av stapeln i Göteborg och avslutas med en konsert i Skandinavium, med dåtidens stora svenska artistnamn. Så stort var arrangemanget!

Levis marknadschef Claes Bohman åtog sig att vara ”tävlingsgeneral” och vi på Organization Unlimited fick – 23 år gamla – ordna i stort sett allt det praktiska kring tävlingen. Det blev mer och mer….

Genomförandet av tävlingen blev fullkomligt kaosartat! Maktlösheten man kände den dagen blev dock en utmärkt ”läromästare”. Man lovar sig själv att aldrig mer hamna i en situation där man inte ha koll på läget…

”Larmet” på AVC hos Kurt Hjelte och att på uppdrag av CBS få arrangera en kräftskiva för bandet TOTO i lilla Storängssalen i Nacka är två andra speciella minnen!

1979

oui event 1979 nicki von platen

1979 var året då tre unga tjejer – Nicki von Platen, Ingrid Boström och Ami Jansson – grundade Organization Unlimited International – en av Sveriges första ”festfixare”! Vi hade via Mirja och Günther Sachsfått kontakt med Organization Unlimited i London och fick – utan krav på ersättning – ta över logotype, namn och affärsidé för att kunna bygga upp företaget i Sverige.

En oerhört viktig person i Organization Unlimiteds historia är Göran Arvinius – då marknadschef på Vecko-Revyn. Tidningen höll precis på att göras om till ungdomstidning och Göran vågade ge oss spännande uppdrag.