
Dels var vi hemma hos Tore Wretman och hälsade på vilket var väldigt trevligt. Men det var en annan kväll som kom att förändra allt. Vi hade delats in i grupper och skulle gå ut på den lokala marknaden och handla råvaror. Därefter samlades vi i det provkök som tillhörde den prisade restaurangen ”Moulin de Mougins” som drevs av Roger Vergé. Där skulle en grupp laga en förrätt, en grupp huvudrätten och en grupp desserten.
När vi alla sedan sitter och äter så handlar resonemanget mycket om att det faktiskt inte fanns någon arena för matlagning, utbildning, utveckling inom restaurang. Kristinebergs Restaurangskola var i stort sett det som fanns på den här tiden.
Där och då föddes idén till RESTAURANGAKADEMIEN!! Väl hemma i Sverige satte den drivna entreprenören Frank Hollingworth igång att projektera för att på ett våningsplan ovanför hans RIAB på Sandhamnsgatan 39, tillsammans med Åke, Örjan och Björn kunna öppna den nya verksamheten. När det skedde – 1985 – så fanns det två inriktningar.
Dels utbildningar dagtid, som riktade sig mot yrkesverksamma. Dels evenemang kvällstid, då företag eller privatpersoner kunde boka in sig och laga mat i grupp. På dessa kvällar var vi alltid med och serverade samt ”stod i disken”. Under de många år som vi jobbade ihop kom det att bli ett ömsesidigt utbyte. Det fanns knappt Catering på den tiden, så när vi fick uppdrag som inkluderade någon form av mathantering så var det alltid Örjan eller Björn som var med oss ut och lagade maten på plats. Och när de fick förfrågningar på sitt håll så bokade de in oss som servis och inte sällan projektledare.
Björn Halling och jag har stått i en slags grotta ute på Wärmdö med hästar och höns och serverat medeltidsmat, vi har haft garagefest i parkeringshuset Parkaden, vi har serverat kungen i Tessinska Palatset och genomfört otroligt många spännande event tillsammans!
