1984 träffade jag Richard Kahm och Patrik Brummer på Alfred Berg Fondkommission. Där och då inleddes ett samarbete som kom att pågå utan avbrott i 19 år! Ett arbete som ”förgrenat sig” många gånger om! Flera uppdrag som vi har under 2019 har sitt ”ursprung” i kunder som vi då – way back – lärde känna under vår tid på Alfred Berg.

Det började med att vi på Organization Unlimited fick uppdraget att utrusta en matsal med allt som behövs samt lägga grunden till ett mindre kök som låg i dess anslutning. Tanken var att mäklare skulle kunna bjuda in sina kunder på affärslunch, så de kunde diskutera affärer i ”slutna rum”. Kontoret låg då på Birger Jarlsgatan 18 och eftersom jag lärt känna Örjan Klein på resan till Mougins året innan blev det naturligt att beställa och hämta mat från Örjan på KB. För catering fanns knappt på den här tiden…..

Inledningsvis hade vi luncher några gånger i veckan, men uppdraget ökade och blev bredare. Det blev receptionsvikariat sommartid, det blev middagar, det blev sommar och julfester, det blev att hjälpa till i samband med affärsmiddag i hemmet och ibland privata evenemang. Samt att Lena Sundberg och Linda Andell – två medarbetare som jobbade MÅNGA år på Alfred Berg – rekryterades från OUI.

Att hjälpa finansföretag med deras internrepresentation var något som kom att bli vår specialnisch och har varit så sedan dess. 1995 slutade Patrik Brummer och grundade Brummer & Partners. Då fick vi uppdrag för dem, och än idag har vi några av grundarna som återkommande kunder.

Jag är enormt stolt över det stora förtroende våra kunder hade för oss! Att vi faktiskt parallellt fick hjälpa så många aktörer inom finansbranschen. Rent ”teoretiskt” hade vi kunnat sabba en eller annan affär genom att säga fel saker vid fel tillfälle!

Ett tag hade vi Alfred Berg, H&Q, Brummer och Partners, OM-gruppen, HSBC, Orkla Industri Kapital, Indosuez, Chevreux och någon mer som kunder i stort sett samtidigt.

1997 grundade Mikael Grundberg ABG Securities som 2001 blev ABG Sundal Collier. Vi började hjälpa Mikael och hans kollegor på första kontoret, flyttade med till både andra och så småningom tredje adressen. Sammanlagt jobbade vi med ABG Sundal Collier under 22 år – fram till mitten av förra året.

Vi har fått göra otroligt mycket roliga fester genom åren. Rockfester, ”gammaldags jul”, kräftskivor, spelhålefester, sommarfester, ja listan kan göras väääääldigt lång.

Och till hösten planerar vi två nya spännande fester – som båda har sina ”rötter” i uppdraget vi fick 1984!