I tisdags – 26:e mars – var jag på möte med Veckans Affärers VD-nätverk som jag gått med i – och uppskattar mycket! En av tre föreläsare var @erikringertz. Jag hade hört hans namn tidigare, men hade inte riktigt koll på vem han var. Han presenterade sig som ”andlig ledare” på Netlight. En ganska flummig titel som nog får många att reagera. Och kanske ironisera över.

Men när Erik presenterade sitt företag blev det otroligt påtagligt att en ledarfilosofi baserad på ”medmänsklighet” och lönsamhet inte på något sätt behöver vara ett motsatsförhållande! Netlight är ett av Sveriges mest lönsamma IT-bolag! När han blev VD hade företaget 13 anställda – i sviterna efter IT-krisen. Idag har de 1200 i flera länder, de är utsedda till Årets Arbetsplats och Eriks själv till Årets VD 2014 och 2016 – och mycket mer. Utmärkelser som i allra högsta grad bekräftar att det han tror på, lever efter och berättar om – verkligen fungerar i praktiken!

Nu har inte jag för avsikt att jämföra mig med Erik! Långt därifrån. Men jag konstaterade att vi har samma grundfilosofi gällande synen på ledarskap, team och medarbetarnas ”ansvar under frihet”. Man ska ha KUL på jobbet. Glädje, engagemang och lust att skapa något tillsammans är det som bildar fantastiska team och stolta medarbetare.

Tillbaka på kontoret föll blicken på en illustration av en ”Visionsresa” jag och mina kollegor gjort för närmare tio år sedan. (Bilden överst i artikeln)När jag ställde mig framför och studerade de olika delarna på illustrationen blev jag så glad och stolt. Jag konstaterade att den inre övertygelse jag har om vad jag vill att Organization Unlimited ska stå för, hur mina medarbetare ska känna, hur våra kunder ska uppfatta oss och olika delmål som vi satt upp och jobbat mot – faktiskt ÄR som vi sa då. Rötterna i trädet, stammen och kronan – det ÄR hur vi tänker och agerar!

Vi fortsätter naturligtvis att jobba mot de bitar i visionen där vi ännu inte nått så långt som vi satt som mål. ”10 % på nedersta raden” har vi inte riktigt nått än… Inte heller ”vi jobbar halvtid – men tjänar BRA”… Men eftersom vår inspirationslåt är ”You can get it if you really want” så fortsätter vi att ha kul på jobbet och satsa framåt!

2019 är ett Jubileumsår – men också ett Jubelår! Nytt kontor som vi älskar, nya uppdrag för gamla kunder och nya uppdrag för nya kunder! Nya kollegor som jobbar tillsammans med oss som jobbat betydligt längre och den fantastiska känslan när äldre möter ung, erfarenhet får inspiration, ny kunskap och engagemang i ”utbyte” mot erfarenhet och lite fler årsringar. 1+1= minst 3! Nu tar vi sats mot en spännande framtid! Häng med!