Citatet är Annelie Angelings, från morgonens VD-frukostföreläsning hos SPP.

Det speglar en övertygelse som jag haft och drivits av under många år som företagare! Det är också ett citat som jag – glädjande nog – hört i flera olika sammanhang den senaste tiden!

En sådan person – en som gjorde skillnad på riktigt – var Kurt Hjelte! Kurt var en sann föregångare och ytterligare en av de karismatiska inspiratörer som jag och Organization Unlimited fick förmånen att jobba tillsammans med och ”skolas” av under många år.

Det finns inget så allvarligt som att arrangera något roligt. Ett lyckat evenemang är en fråga om rätt målsättning, hårt arbete och minutiös regi.” Orden är Kurts och han levde sin övertygelse! Minnena från alla spännande event vi gjort med tillsammans med Kurt har en egen liten avdelning i vår minnesbank.

Kurt drev under många år ett företag som hette AVC. I tidigare tbt-inlägg har jag nämnt värdet av långa relationer. Jag har reflekterat över att många av dem jag lärde känna ”då, för läääänge sedan” faktiskt ingår i mitt och företagets nätverk än idag! Något jag uppskattar oerhört!!

När jag tittar på bilden ovan – en inbjudan till Kurts 50-årskalas – bekräftas detta återigen. I bildcollaget ser jag Tapio som idag har AV Around som vi jobbar med regelbundet, där finns Kjelle Wingårdh som jag om 14 dagar ska göra ett evenemang tillsammans med i Skåne, där finns Christine Ströman som vi samarbetade med på ett stort och spännande event för några år sedan, där finns Kjelle Gustafsson som under många år var på AV-huset, en teknikleverantör vi också jobbat tillsammans med för inte länge sedan. Säkert finns även Lena Ramn på bilden någonstans. Lena och vi på Organization Unlimited pratades vid senast för någon vecka sedan fällande ett evenemang nu i maj!

Kurt introducerade redan på 80-talet ett återkommande evenemang som hette ”AV-LARMET”. Första måndagen i varje kvartal, kl 15.00 när Försvarsmakten testar flyglarmet och ”Hesa Fredrik” ljuder bjöd AVC in till Öppet Hus på Hornsgatan. Under många år var vi på OUI delaktiga under genomförandet som alltid gick i AVC:s färger – rött, vitt och grönt. Något bilden på Lena Öberg visar.

Ett annat spännande uppdrag för Kurt, nästan 10 år senare var att ordna avtackningsmiddagen för Leif Johansson när han slutade på Electrolux. Då var vi på Tekniska Museet och Kurt hade lagt upp ett spännande program för kvällen som började nere i Gruvan på Museet.

Ett annat härligt och oförglömligt minne är när vi i samband med Rune Söderqvists 50-årskalas ordnade fram en av försvarets tidigare motortorpedbåtar T56, som Rune fick ta en tur med!

Jag har tyvärr inte träffat Kurt på många, många år. Men minnet av hans personlighet och kreativitet kommer för alltid att lysa starkt!