I januari 1998 genomfördes Sveriges första ”eventmässa” i Eriksbergshallen i Göteborg. Självklart skulle vi på Organization Unlimited vara med på den. Vi bokade en monter och diskuterade hur vi på bästa sätt skulle gestalta den bredd vi har bland våra uppdrag. Vi gör ju allt från härliga temafester till riktig ”fine dining” med vita dukar och internationella gäster.

Jag hade vid den tiden ganska nyligen flyttat till en gård som låg i Österbitterna utanför Vedum. Bara någon kilometer från där jag bodde låg – MACKEN!! Galenskaparnas underbara mack.

Så föddes idén till att skapa en monter som skulle vara som Macken, men med en liten del där det var en matsal och fint dukat. För att få det så realistiskt som möjligt tog jag kontakt med en av de bästa scenografer jag vet – Tor Svae. Samma person som också gjort det underbara Sagotåget på Junibacken mm. Han hjälpte oss med en idéskiss som vi tog fasta på och jobbade efter.

Notera att på skissen står det att vi ska ha en snedkapad bil! Sagt och gjort. Vi köpte en gammal Saab V4 som kapades och transporterades till Göteborg. Liksom all annan dekor – INKLUSIVE en toalett och en kalender med lättklädda tjejer som hängde ovanför muggen… Till vår hjälp att bygga montern hade vi den estländske dekoratör – Erki Kannus – som jobbat i USA ett antal år, och som skrivit ett brev till mig något år innan och ville samarbeta. Han flög till Sverige och hjälpte oss att bygga vår monter. Där och då skapades en vänskap och ett samarbete som vi fortfarande upprätthåller.

MEN!! När vi kom till vår monter – med ”standardmått” – blev det helt plötsligt VÄLDIGT uppenbart att den yta vi hade till vårt förfogande absolut inte räckte till….. Jag vet faktiskt inte hur vi tänkt…. Vi hade inte fått in ens hälften av det vi planerat och hade med oss. (Förtroendeingivande för att vara en eventproducent, eller hur ….)

Som tur var finns det änglar! En av dem heter Beatrice de Maré Peterson och var mässansvarig för den Event-mässan. Bea ordnade fram en helt ny yta – mycket större och i en vinkel, där inget annat var planerat. En vinn/vinn-situation! Vi fick breda ut oss så mycket vi ville och Bea fick fylla upp en tråkig yta!

TYVÄRR har vi bara denna bild från vår monter. (Kanske finns det fler i något arkiv från mässan?) Men ni kan i alla fall ana att vi gick ”all in” i konceptet! På bilden ser ni mig (Nicki) Jennie Barkselius och Charlotta Regius.

Tyvärr fanns det inte något pris för ”Mässans bästa monter” – för hade det funnits är jag ganska säker på att det gått till oss det året! Härliga minnen.